Δικτύωση με Φορείς

 

ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ Ε.ΣΑ.μεΑ.

Στις 19 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Κέντρου Κοινότητας, συνάντηση με την εργασιακή σύμβουλο της Ε.ΣΑ.μεΑ., ώστε να υπάρξει ενημέρωση και συνεργασία για το επιδοτούμενο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης που θα υλοποιήσει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

Στόχος της συνάντησης αποτέλεσε η δυνατότητα χαρτογράφησης και ενημέρωσης των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, που διαμένουν στον Δήμο Μετεώρων και πληρούν τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που απαιτεί το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης, ώστε να συμμετάσχουν στις δράσεις συμβουλευτικής, κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και πιστοποίησης της Πράξης «Ειδικές Δράσεις Ένταξης στην Απασχόληση για Νέους/Νέες με Αναπηρία.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία αποτελεί την οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μετεώρων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΜΕ TO ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ Γ.Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

Στις 7 και στις 11 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις δικτύωσης ανάμεσα στη ψυχολόγο του Κ.Κ. Δήμου Μετεώρων με στελέχη του Κέντρου Πρόληψης Ν. Τρικάλων-ΟΚΑΝΑ και της Μονάδας Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης του Γ.Ν. Τρικάλων.

Η δικτύωση είχε σκοπό την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων  σχετικά με τα προγράμματα που υλοποιούνται και τις υπηρεσίες που παρέχονται από τις δομές και τη δυνατότητα μελλοντικής συνεργασίας.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων τα στελέχη των δομών του ΟΚΑΝΑ είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στοιχεία σχετικά με τον Οργανισμό, τους στόχους και τις δράσεις που υλοποιούνται τόσο στον τομέα της πρόληψης όσο και στον τομέα της μείωσης των βλαβών και της κοινωνικής επανένταξης και που υλοποιούνται σε μια προσπάθεια να καλυφθούν όσο το δυνατόν καλύτερα και ολιστικότερα οι πολλαπλές ανάγκες του πληθυσμού στόχου. Στις συναντήσεις παρουσιάστηκαν, επίσης, από την ψυχολόγο του Κ.Κ. οι υπηρεσίες που παρέχονται από το Κέντρο Κοινότητας και το πεδίο δράσης της δομής, η οποία αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής των πολιτών του Δήμου Μετεώρων που ανήκουν σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μετεώρων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Για πληροφορίες αναφορικά με τη λειτουργία και τις δράσεις της υπηρεσίας στη διεύθυνση Ηπείρου & Πυθαγόρα (Ισόγειος χώρος). Τηλ.2432078661, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ώρες λειτουργίας: καθημερινά 7:00π.μ. – 15:00μ.μ.

 

 

 

Τον Μάρτιο 2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με Ξενώνα φιλοξενίας πλήρους & μικρής διάρκειας διαμονής για τις γυναίκες θύματα βίας & των παιδιών του Δήμου Θεσσαλονίκης, με στόχο την ανάπτυξη δικτύου συνεργασίας και παραπομπής σχετικών αιτημάτων.

Τον Δεκέμβριο 2021 πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με την εταιρεία SL ΕΛΛΑΣ που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιείται σε υπηρεσίες καθαρισμού. Η επικοινωνία είχε στόχο την ανάπτυξη επαφών και συνεργασίας για την προώθηση και ένταξη ανέργων δημοτών σε θέσεις εργασίας που αναλαμβάνει να καλύψει η εταιρεία στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μετεώρων.

Στις 30/7/2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στον χώρο του Κέντρου Κοινότητας με την υπεύθυνη της δομής ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ, που λειτουργεί στον γειτονικό Δήμο Καρδίτσας και στόχο έχει τη δημιουργική απασχόληση παιδιών και ατόμων με αναπηρία, ώστε να επιτυγχάνεται η κοινωνικοποίηση και η αλληλεπίδραση τους με συνομηλίκους.

Στόχος της επαφής αποτέλεσε η δημιουργία ενός δικτύου μεταξύ φορέων και κοινωνικών δομών μέσω παραπομπών, κοινών δράσεων και παρεμβάσεων, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με ζητήματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία.

Στις 15/10/2021 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Κέντρου Κοινότητας, συνάντηση δικτύωσης με την Κινητή Μονάδα ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ  Θεσσαλίας,  ώστε να  συζητηθούν τρόποι συνεργασίας μεταξύ των φορέων με  κύριο σκοπό τη κάλυψη των αναγκών ειδικών πληθυσμιακών ομάδων , τόσο στον τομέα της πρόληψης όσο και στην έγκαιρη παρέμβαση. Η Κινητή Μονάδα ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ παρέχει δωρεάν ένα ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών σε ανθρώπους  που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρήσης ή εξάρτησης, καθώς και στις οικογένειές τους. Η προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος από  την Κινητή Μονάδα.

Το επιστημονικό προσωπικό της Κινητής Μονάδας ενημερώθηκε αντίστοιχα για τις παρεχόμενες υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο Κοινότητας.

Κατά τον μήνα Σεπτέμβριο του 2020 πραγματοποιήθηκε δικτύωση, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας και ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, με την αστική, μη-κερδοσκοπική εταιρεία «Μπορούμε», που είχε σαν αποτέλεσμα την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Μετεώρων και της εταιρείας, με χρονική διάρκεια από τον Σεπτέμβριο του 2020 ως και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

Η συνεργασία αφορούσε το κοινωνικό πρόγραμμα «Είμαστε Οικογένεια-Covid 19», το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ο Δωρητής) για τον Covid 19 και περιελάμβανε την προσφορά διατακτικών προς τους δημότες του Δήμου Μετεώρων που ανήκουν  σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, για την αγορά τροφίμων πρώτης ανάγκης.

Για τη διοργάνωση και πραγματοποίηση ενημερωτικής ομιλίας σχετικά με το θέμα «Ασφάλεια στη Χρήση του Διαδικτύου» σε Δημοτικά Σχολεία της Καλαμπάκας (4ο και 5ο), το Κέντρο Κοινότητας ήρθε σε επαφή με την ψυχολόγο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Γεωργίου Ελισσάβετ που πραγματοποιεί οργανωμένες, διαδραστικές, βιωματικές δράσεις, οι οποίες απευθύνονται στους μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η δικτύωση με το «Χαμόγελο του Παιδιού» εντάσσεται στα πλαίσια της δικτύωσης με φορείς και οργανισμούς με στόχο την διοργάνωση από κοινού δράσεων σχετικά με την πρόληψη και ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας πάνω σε σημαντικά θέματα που τους απασχολούν, όπως Ενδοσχολικός Εκφοβισμός (bullying), Κακοποίηση κ.ά., και με σκοπό την διασφάλιση της ψυχικής και σωματικής υγείας των ανηλίκων.

Επίσης, η δικτύωση με έναν Οργανισμό, όπως  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που προσφέρει κοινωνικό έργο, πραγματοποιήθηκε με στόχο την συνεργασία και την παραπομπή αιτημάτων των πολιτών σε υπηρεσίες και δομές εκτός των γεωγραφικών ορίων της περιοχής λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας, που ασχολούνται με τη στήριξη παιδιών που έχουν ανάγκη και των οικογενειών τους.

Σελίδα 1 από 5