«Τι κρύβουν τα μοναστήρια των Μετεώρων», άρθρο της ισπανόφωνης ιστοσελίδας “No Solo Tedencias”

Η ισπανόφωνη ιστοσελίδα “No Solo Tedencias” (Όχι Μόνο Τάσεις/Μόδα, Όχι με τον Σωρό σε πιο ελεύθερη μετάφραση) σε άρθρο της με τίτλο «Τι κρύβουν τα μοναστήρια των Μετεώρων» παρουσιάζει, με υμνητικά λόγια, στο κοινό της τα Μετέωρα.

«Έχεις ποτέ ακούσει να μιλάνε για τα μοναστήρια των Μετεώρων;
Λοιπόν, αν δεν έχεις ακούσει και δεν τα ξέρεις είσαι τυχερός γιατί τώρα, σαν καλός και ανήσυχο ταξιδιώτης, μπορείς εύκολα να γνωρίσεις ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη της γης, όπου τα πάντα φαίνεται να είναι πολύ κοντά στον ουρανό.

Δεν έχει σημασία αν είσαι πιστός ή άθεος, θα «πάθεις πλάκα».

Το 2003, το διάσημο συγκρότημα της εναλλακτικής ροκ, Linkin Park, κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ με τον τίτλο «Μετέωρα», όταν επισκέφτηκαν τα μοναστήρια και εντυπωσιάστηκαν.

Και αυτό είναι το λιγότερο, σε αυτόν τον τόπο φαίνεται ότι ο χρόνος σταμάτησε πριν από χρόνια και η συνύπαρξη κτιρίων και φύσης μας «σφραγίζουν» με τόσο όμορφο τρόπο.

Τα μοναστήρια των Μετεώρων («Μοναστήρια στον αέρα») είναι πραγματικά πολύ κοντά στον ουρανό.

Βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα, άρρηκτα συνδεδεμένα με την κοιλάδα του Πηνειού ποταμού, κοντά στην πόλη της Καλαμπάκας.

Το μεγαλείο τους οφείλεται, όχι μόνο επειδή χτίστηκαν στις κορυφές τεράστιων βράχων, λαξευμένων από τη διάβρωση, αλλά και επειδή κατοικούνται από τον 14ο αιώνα και αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό μέρος για τον Ορθόδοξο Μοναχισμό», είναι μερικά από όσα γράφει.

Pin It