Άρθρο του CNN-Travel με τίτλο «Μετέωρα: τα θεαματικά ελληνικά μοναστήρια στον ουρανό»

Το φαινόμενο «Μετέωρα» έχει ξεπεράσει τα όρια του ελλαδικού χώρου, έχει υπερβεί και αυτόν τον ευρωπαϊκό χώρο ακόμα.
Το CNN, ο ειδησεογραφικός κολοσσός της Ατλάντα είχε, στην ταξιδιωτική του ιστοσελίδα Travel, ένα μεγάλο άρθρο με τον τίτλο «Μετέωρα: τα θεαματικά ελληνικά μοναστήρια στον ουρανό» τον περασμένο Ιούνιο.

Το άρθρο, το οποίο αναπόφευκτα είναι στα αγγλικά, δεν αρκείται στην περιγραφή των Μετεώρων αλλά αφιερώνει χώρο και στο σπήλαιο της Θεόπετρας «ένα εκπληκτικό αρχαιολογικό μέρος», με 130.000 χρόνια συνεχούς ανθρώπινης κατοίκησης, όπου αποδεικνύεται η μετάβαση απ’ τον Neanderthal στον Homo Sapiens με ένα πανάρχαιο τεχνικό έργο του ανθρώπου, ένα υποτυπώδες τείχος στην είσοδο του σπηλαίου.

Και αν ακόμα η ύπαρξη ενός τέτοιου σπηλαίου θα ήταν επαρκής λόγος επίσκεψης της περιοχής παντού στον κόσμο, συχνά αυτό το τεράστιου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος μέρος επισκιάζεται από ένα γειτονικό θαύμα: τα Μετέωρα.

Περιγράφει τα Μετέωρα του σήμερα, γράφει για την ιστορία τους και κάνει μία ιστορική αναδρομή με αναφορά στον ερχομό εδώ του όσιου Αθανάσιου του Μετεωρίτη.

Αναφέρει ότι η περιοχή ενδείκνυται για τουρισμό περιπέτειας και, το κυριότερο, είναι ένας προορισμός για όλες οι εποχές του χρόνου και όχι μόνο για το καλοκαίρι.

Pin It