Το Καστράκι και οι Βράχοι των Μετεώρων σε άρθρο του NewsBeast

Η ενημερωτική ιστοσελίδα NewsBeast είχε πρόσφατα ένα άρθρο αφιερωμένο στο Καστράκι και στα Μετέωρα με τίτλο «Το χωριό κάτω από τη σκιά των Μετεώρων - Μια βόλτα στο Καστράκι με την πλούσια παράδοση».

Είναι αλήθεια ότι το Καστράκι είναι συνώνυμο των Μετεώρων και άρρηκτα συνδεδεμένο μ’ αυτά και αυτό ακριβώς υπογράμμιζε το άρθρο.

Όπως γράφει και το NewsBeast «Το Καστράκι μοιάζει σαν να έχει ριζώσει στις πλαγιές και τις κοιλάδες της περιοχής των Μετεώρων.

Ο επισκέπτης θα έρθει αντιμέτωπος με ένα εντυπωσιακό τοπίο γεμάτο πλατώματα, χαράδρες και τα απόκοσμα βράχια των Μετεώρων που μοιάζουν να θέλουν να αγγίξουν τον ουρανό.
Μικρά μονοπάτια, γραφικά δρομάκια, μικρά ξωκλήσια συνθέτουν το σκηνικό και όλα αυτά υπό τη σκιά των «Ιερών Βράχων». Το χωριό έχει ανακηρυχθεί μαζί με το σύνολο της περιοχής των Μετεώρων Μνημείο της Φύσης και Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO και αποτελεί δημοφιλές σημείο – ορμητήριο για τους επισκέπτες που φτάνουν εκεί.

Πήρε την ονομασία του από ένα κάστρο του οποίου σώζονται ακόμη λίγα ερείπια και ενώ προπολεμικά διατηρούσε ανέπαφη την αγροτική εικόνα της ελληνικής υπαίθρου, σήμερα έχει εξελιχθεί σε ένα τόπο αναψυχής των επισκεπτών που επιθυμούν να δουν τα Μετέωρα.

Το Καστράκι ενώνεται με την πόλη της Καλαμπάκας αλλά αποτελεί το πιο γραφικό ίσως κομμάτι της και γι’ αυτό το λόγο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Αποτελεί επίσης αγαπημένο προορισμό των αναρριχητών που είναι εντυπωσιασμένοι από τους βράχους στην περιοχή.
Το σίγουρο είναι ότι ο επισκέπτης βρίσκει αφενός τη γαλήνη που επιθυμεί, αφετέρου έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί πολλά αξιοθέατα στη γύρω περιοχή. Κορυφαίος, βέβαια, προορισμός τα Μετέωρα, ο επιβλητικός αυτός τόπος που αποτελεί αξέχαστη εμπειρία για τον επισκέπτη».

Τι άλλο, πέρα απ’ όσα γράφει το ΝewsΒeast μπορούμε να προσθέσουμε; Μόνο, ίσως, ότι στο Καστράκι σώζονται αρκετές αξιόλογες εκκλησίες από την εποχή της Τουρκοκρατίας, τις οποίες επιβάλλεται να δει ο επισκέπτης και ότι στον μικρό Ναό της Παναγίας της Δούπιανης, που σώζεται ως τις μέρες μας, μπορεί να αναζητήσει κανείς τις απαρχές του οργανωμένου μοναστικού βίου στα Μετέωρα.

Και φυσικά, για όσους έχουν πιο «εγκόσμιες» ανησυχίες, να προσθέσουμε ότι στο Καστράκι υπάρχουν πλείστες όσες ταβέρνες και αυτό μπορούν να το διαπιστώσουν οι επισκέπτες που θα επιλέξουν τον δρόμο του Καστρακίου για την επίσκεψή τους στα Μετέωρα και θα δουν τις φωτιές όπου ψήνονται τα φαγητά στις αυλές των εστιατορίων.

 

Pin It