Η ισπανική ιστοσελίδα Guia Del Trota Mundos παρουσιάζει τα Μετέωρα στους αναγνώστες της

Κάθε φορά που διαβάζουμε ή ακούμε σε ένα μέσο του εξωτερικού για τα Μετέωρα αισθανόμαστε μια υπερηφάνεια του τύπου «Το είδα και εγώ αυτό το μέρος» ή «Είμαι από κάπου εκεί κοντά».

Το αισθανθήκαμε και όταν είδαμε στην ιστοσελίδα guiadeltrotamundos (μεταφράζεται απ’ τα ισπανικά - σε πολύ ελεύθερη μετάφραση - κάπως σαν Οδηγός των Κόσμων του Περιπάτου/Τρεξίματος) να παρουσιάζονται και τα Μετέωρα ανάμεσα στα πιο όμορφα μέρη όλου του κόσμου.

Γράφει λοιπόν η guiadeltrotamundos:

«Η Ελλάδα δεν είναι μόνο ένας θησαυρός αρχαιολογικών μνημείων, αλλά επίσης φυλάσσει μερικά αρχιτεκτονικά κοσμήματα, όπως τα μοναστήρια των Μετεώρων, που αν και είναι λιγότερο γνωστά δεν παύουν να είναι ένα αυθεντικό θαύμα ανακηρυγμένο από την UNESCO ως Παγκόσμια Κληρονομιά το 1988.

Οι τεράστιοι μονόλιθοι από γρανίτη, ήταν το μέρος που διάλεξαν οι αναχωρητές των ορθόδοξων μοναστικών κοινοτήτων, γνωστοί σαν Στυλίτες, για να χτίσουν τα μοναστήρια τους.

Τα μοναστήρια με τον καιρό έφτασαν τα 24 και κοινό σημείο αναφοράς τους ήταν μία μικρή εκκλησία (προφανώς εννοεί τη Δούπιανη) στην οποία όλοι μαζί τελούσαν τις Λειτουργίες των Κυριακών και των γιορτών.

Η πρόσβαση στα μοναστήρια γινόταν αρχικά με υποτυπώδεις και ιδιότυπους ανελκυστήρες, χρησιμοποιώντας καλάθια και τροχαλίες για ν’ ανέβουν σε βράχους, μερικοί απ’ τους οποίους ξεπερνούν τα 300 μέτρα ύψος, μοιάζοντας με τεράστια πέτρινα νησιά.

Αφετηρία για μία επίσκεψη στα Μετέωρα είναι η μικρή πόλη της Καλαμπάκας, αν και υπάρχουν πολυάριθμα ταξιδιωτικά γραφεία που προσφέρουν επίσκεψη στα Μετέωρα από άλλα μέρη της Ελλάδας.
Καλό είναι πάντως να σχεδιάσετε μια εκδρομή στα Μετέωρα άνοιξη ή φθινόπωρο καθώς το καλοκαίρι είναι αρκετά ζεστό στην περιοχή».

Pin It