Τα Μετέωρα στην εφημερίδα του Καναδά Toronto Star

Ο Καναδάς έχει μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού (μόνο όσοι έχουν καναδική υπηκοότητα φτάνουν τις 255.000), πολλοί από αυτούς δε ζουν στην ευρύτερη περιοχή του Τορόντο.

Πέρα όμως από τους ελληνικής καταγωγής πολίτες εκεί, τα Μετέωρα προφανώς είναι γνωστά σε πολλούς εκεί, έτσι δεν προκαλεί έκπληξη η αναφορά της εφημερίδας Toronto Star (της μεγαλύτερης καθημερινής εφημερίδας του Καναδά) σ’ αυτά.

Το άρθρο, που δημοσιεύθηκε στις 9 Ιουλίου 2016, έχει τίτλο «5 υποτιμημένα μέρη στην Ευρώπη» και ξεκινάει γράφοντας πως ενώ φημισμένες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Παρίσι, το Λονδίνο και η Ρώμη γεμίζουν επισκέπτες όλο τον χρόνο, υπάρχουν στην ήπειρο «υποτιμημένα», αλλά πολύ όμορφα, μέρη που τα γνωρίζουν μόνο οι «συνειδητοποιημένοι» ταξιδιώτες.

Τέτοια μέρη είναι το Κότορ στο Μαυροβούνιο, το Γκντνασκ στην Πολωνία, το Μπέλφαστ στην Β. Ιρλανδία, το Ταλίν στην Εσθονία και τα Μετέωρα.

Ειδικά για τα Μετέωρα, γράφει πως όταν μιλάμε για την Ελλάδα σκεφτόμαστε κυρίως τις παραλίες και τα νησιά της. Έτσι πολλοί ταξιδιώτες χάνουν ένα από τα φανταστικότερα μέρη της Ευρώπης-τα Μετέωρα.

Εκτός από την ένταση και την έκσταση που θα νιώσει για το μέρος καθαυτό, ο επισκέπτης μπορεί να νοικιάσει ένα σκούτερ και να εξερευνήσει μόνος του όλη την περιοχή επισκεπτόμενος και τα μοναστήρια που βρίσκονται στις κορυφές των βράχων.

Pin It