Τα Μετέωρα ανάμεσα στα θαύματα της ελληνικής φύσης, σύμφωνα με το Newsbeast

Εκτύπωση

Σύμφωνα με το Newsbeast, υπάρχουν μερικά μέρη που η ανθρώπινη εφευρετικότητα υποκλίνεται στη μεγαλοπρέπεια της φύσης, εκεί που η τελευταία δημιούργησε φυσικά καλλιτεχνήματα εντυπωσιακής ομορφιάς.

Τέτοια μέρη, θαύματα τα ονομάζει, ξεχωρίζει πέντε στην ευλογημένη απ’ τη φύση Ελλάδα

- Τον Όλυμπο

- Τα Μετέωρα

- Τον Άθω

- Τη Σαντορίνη

- Το Φαράγγι της Σαμαριάς

Η Ελλάδα είναι πράγματι μια ευλογημένη χώρα γιατί δεν είναι εύκολο να βρεις άλλη χώρα, τόσο μικρή σε έκταση, στην οποία να συνωστίζονται τόσα πανέμορφα μέρη.

Για τα Μετέωρα γράφει:

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι συνυφασμένη με την παράδοση και την ιστορία της χώρας μας. Ο επισκέπτης της Ελλάδας θα ανακαλύψει σε κάθε του ταξίδι την ύπαρξη εκατοντάδων μοναστηριών και εκκλησιών, χτισμένα σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο. Χωρίς αμφιβολία, ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα μοναστηριών της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι αυτό των Μετεώρων. Έξι μοναστήρια χτισμένα πάνω σε απόκρημνους βράχους, προκαλούν δέος και εντυπωσιάζουν με την ομορφιά τους.

Τα Μετέωρα είναι αναγνωρισμένα από την UNESCO ως ένα από τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το κλίμα της περιοχής ποικίλλει, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι πολύ ζεστό και όταν έρθει ο χειμώνας, η θερμοκρασία πέφτει γρήγορα υπό το μηδέν. Το μαγικό σκηνικό συνθέτουν μεγάλα πετρώματα που φαίνεται να αιωρούνται».

01_NEWSBEAST.jpg 02_NEWSBEAST.jpg 03_NEWSBEAST.jpg

04_NEWSBEAST.jpg 05_NEWSBEAST.jpg 06_NEWSBEAST.jpg

07_NEWSBEAST.jpg 08_NEWSBEAST.jpg