Το MASTER NEWS προτείνει την Καλαμπάκα για μια φθινοπωρινή απόδραση

Εκτύπωση

Το φθινόπωρο έχει μπει, ο καιρός έχει αλλάξει και τα νησιά δεν μας φαίνονται και τόσο δελεαστικά πια. Οι θερμοκρασίες πέφτουν, ο καιρός δροσίζει, η διάθεση για αποδράσεις όμως παραμένει…

Κάπως έτσι αρχίζει το άρθρο του το MASTER NEWS, που μας προτείνει τέσσερις όμορφες πόλεις της χώρας μας για τις επόμενες αποδράσεις μας.

Οι πόλεις αυτές είναι η Καστοριά, η Καλαμπάκα, τα Τρίκαλα (Καλαμπάκα και Τρίκαλα βέβαια μπορούν να συνδυαστούν θαυμάσια και άνετα) και το Μέτσοβο (ούτε αυτό είναι πολύ μακριά απ’ την Καλαμπάκα).

Γράφει το MASTER NEWS για την Καλαμπάκα: «Με το θαύμα των Μετεώρων να αποτελεί το ατού της πόλης η οποία βρίσκεται στη σκιά τους, η Καλαμπάκα είναι η ιδανική επιλογή για να νιώσετε τη μαγεία ενός γεωλογικού τοπίου που δεν συναντάται πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Οι τεράστιοι σκοτεινόχρωμοι βράχοι από ψαμμίτη, με μοναστήρια στις κορυφές τους, είναι σίγουρο ότι θα σας κόψουν την ανάσα και θα σας φέρουν κοντά σε ένα από τα Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, ενώ η πόλη της Καλαμπάκας με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια της γραφικής παλιάς συνοικίας δεν πάει πίσω από ομορφιά.

Στην Καλαμπάκα θα βρείτε πλήθος από ταβέρνες, τσιπουράδικα και μαγαζιά και εκτός από τα Μετέωρα, αξίζει να επισκεφτείτε τον ιστορικό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, το σπήλαιο της Θεόπετρας και το γραφικό χωριό Καστράκι στα 2 χιλιόμετρα βορειοδυτικά. δικές της ομορφιές και τα δικά της, ξεχωριστά αξιοθέατα».

Δεν χωράει αμφιβολία πως και η φθινοπωρινή Καλαμπάκα είναι μια πανέμορφη πόλη.

01_MASTER_NEWS.jpg 02_MASTER_NEWS.jpg 03_MASTER_NEWS.jpg