Η ιστοσελίδα A world to travel εκθειάζει τα Μετέωρα και, μέσω αυτών, ολόκληρη την Ελλάδα

Εκτύπωση

«Σκεφτείτε την Ελλάδα. Τι σας έρχεται στο μυαλό;

Γαλάζια τυρκουάζ νερά του Αιγαίου και πανέμορφα νησιά σαν τη Σαντορίνη και τη Μύκονο. Η Αθήνα με την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα της. Γύρος, τυρί φέτα και μουσακάς. Ζωντανοί και φιλόξενοι κάτοικοι.

Ίσως και να θυμηθείτε τη δυσάρεστη οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Ασταθής οικονομία, διαδηλώσεις, ψηλά ποσοστά ανεργίας, η προσφυγική κρίση, πολιτική θλίψη.

Ωπ, στερεότυπα!

Είμαι εδώ για να σας πω ότι υπάρχει πολύ περισσότερο Ελλάδα, πέρα απ’ όλα αυτά.

Στην πραγματικότητα, αυτό το άρθρο αφορά τα Μετέωρα, ένα μέρος αυτής της χώρας που δεν είχα ούτε καν ονειρευτεί πριν το επισκεφτώ. Γιατί πρέπει να έχεις πολύ δημιουργική φαντασία για να το σχηματίσεις στο μυαλό σου.

Αν επισκεφτείς αυτό το μέρος μια φορά θα «κολλήσεις» μαζί του.

Ιερή και πολύ «εθιστική», η περιοχή αυτή είναι κάτι που θα σε κάνει να βάλεις την Ελλάδα στη λίστα των μελλοντικών προορισμών σου, αν δεν το έχεις κάνει ήδη».

Αυτά είναι μερικά απ’ όσα γράφει για τα Μετέωρα η απεσταλμένη της ιστοσελίδας «A world to travel» (Ένας κόσμος να ταξιδέψεις), που πληροφοριακά υπογράφει ως Ιnma, στο άρθρο της που έχει τίτλο «Ανεβαίνοντας στα μοναστήρια των Μετεώρων και άλλες ελληνικές ιστορίες».

Στη συνέχεια του άρθρου δίνει (με αρκετά χιουμοριστικό τρόπο είναι η αλήθεια) 8 λόγους για να επισκεφτείς τα Μετέωρα.

Το να κοιμηθείς και να φας σαν βασιλιάς (δική της η έκφραση) στην Καλαμπάκα, είναι ο πιο «κοσμικός» από αυτούς, σε ένα άρθρο που εκθειάζει τα Μετέωρα και μέσω αυτών ολόκληρη την Ελλάδα.

01_A_WORLD_TO_TRAVEL.jpg 02_A_WORLD_TO_TRAVEL.jpg 03_A_WORLD_TO_TRAVEL.jpg

04_A_WORLD_TO_TRAVEL.jpg 05_A_WORLD_TO_TRAVEL.jpg 06_A_WORLD_TO_TRAVEL.jpg