Οι δημιουργοί του theplanetD επισκέπτονται τα Μετέωρα και γράφουν για αυτά

Εκτύπωση

Το theplanetD είναι ένα ταξιδιωτικό blog, με πληροφορίες για πολλά μέρη του κόσμου και μότο το «Η περιπέτεια είναι για τον καθένα».
Αντίθετα με τις περισσότερες τουριστικές ιστοσελίδες, περιοδικά κ.λπ., οι δημιουργοί του επισκέφτηκαν τα Μετέωρα, προσκεκλημένοι του VisitMeteora, και συνεπώς οι πληροφορίες που γράφουν είναι «από πρώτο χέρι».

Το άρθρο τους είναι ιδιαίτερα εγκωμιαστικό για τα Μετέωρα και μας προϊδεάζουν από τον πρόλογο: «Μία επίσκεψη στα μοναστήρια των Μετεώρων, στην Ελλάδα, θα σας κόψει την ανάσα», αρχίζει το άρθρο.

«Το τοπίο σμιλεύτηκε από τον άνεμο και τη βροχή για χιλιάδες (εκατομμύρια) χρόνια και τελικά δημιουργήθηκαν αυτοί οι μονόλιθοι οι κορυφές των οποίων φτάνουν ως τον ουρανό.
Στις κορυφές αυτών των μονόλιθων υπάρχουν πολύ παλιά μοναστήρια, τα μοναστήρια των Μετεώρων.

Στις απαρχές των μοναστηριών φυσικά, οι πρώτοι ερημίτες-μοναχοί δεν μπορούν να ανέβουν εκεί με λαξευμένα μονοπάτια και γέφυρες όπως τώρα, αλλά η πρόσβαση γινόταν με τη βοήθεια κυρίως σκοινιών και ανεμόσκαλων.

Υπάρχουν έξι μοναστήρια που λειτουργούν ως τις μέρες μας και ο καλύτερος τρόπος να τα επισκεφτεί κα να τα γνωρίσει κανείς είναι η πεζοπορία.

Η περιοχή, εκτός από Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ένα μνημείο πολιτισμού και κουλτούρας, είναι και απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, ενταγμένη στο Δίκτυο Προστασίας Natura 2000, που φιλοξενεί πολλά είδη πουλιών και λουλουδιών, που μπορεί να δει κανείς μόνο πεζοπορώντας.

Εκτός όμως απ’ αυτό, πεζοπορώντας μπορεί κανείς να δει και τα ερείπια ορισμένων εγκαταλειμμένων μοναστηριών που δεν είναι ορατά απ’ τον δρόμο.

Υπάρχουν όμως και άλλα πολλά πράγματα να κάνει κανείς στην περιοχή πέρα απ’ το να εξερευνήσει τα μοναστήρια.
Πρόκειται για μια λαμπρή περιοχή με φιλικούς ανθρώπους γεμάτη με ελληνικές παραδόσεις.

Χορέψαμε με τους ήχους της κιθάρας και φάγαμε απίστευτα γεύματα απ’ την αγαπημένη ελληνική κουζίνα.

Τα Μετέωρα ήταν πραγματικά ένας μαγικός προορισμός.
Έχουμε δει παρόμοια τοπία στην Κίνα και στην Ταϊλάνδη, αλλά το να δει κανείς αυτά τα μοναστήρια που αγγίζουν τον ουρανό, είναι κάτι το μοναδικό».

Αυτά είναι μόνο μερικά από όσα έγραψε το theplanetD στο άρθρο του για τα Μετέωρα όπως και αυτές είναι μόνο μερικές από τις φωτογραφίες που συνόδευσαν το άρθρο.

01_THEPLANETD.jpg 02_THEPLANETD.jpg 03_THEPLANETD.jpg

04_THEPLANETD.jpg 05_THEPLANETD.jpg 06_THEPLANETD.jpg