Το In Real News Magazine γράφει για τη «Γαλήνια Ομορφιά των Μετεώρων»

Το In Real News Magazine, το ηλεκτρονικό περιοδικό της εφημερίδας Real News, είχε ένα άρθρο πρόσφατα με τίτλο «Η γαλήνια ομορφιά των Μετεώρων».

Έγραφε λοιπόν τότε το περιοδικό πως όσες φορές και να ακούσεις για τα Μετέωρα, όσες φωτογραφίες κι αν δεις, είναι ασύγκριτη η άμεση επαφή με αυτή την σχεδόν απόκοσμη ομορφιά των βράχων που δημιουργούν στον επισκέπτη μια μοναδική αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας.

Μετά τον Άγιο Όρος, τα Μετέωρα αποτελούν την μεγαλύτερη μοναστική πολιτεία της χώρας.

Τα μοναστήρια, από το 1988, περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και σήμερα είναι επισκέψιμες μόνο έξι μονές.

Οι επιβλητικοί βράχοι σχηματίσθηκαν πριν εκατομμύρια χρόνια και, λόγω της ιδιαίτερης μορφολογίας τους, τα Μετέωρα προσέφεραν ένα ιδανικό καταφύγιο για το μοναχισμό και διέσωσαν μνημεία του πολιτισμού και έργα της βυζαντινής και μεταβυζαντινής τέχνης.
Οι ανεμόσκαλες, τα σκοινιά, οι τροχαλίες και τα καλάθια ήταν τότε ο τρόπος με τον οποίο κινούνταν οι μοναχοί και γινόταν ο ανεφοδιασμός.

Σταδιακά δημιουργήθηκαν σήραγγες και κλίμακες που κατέστησαν την πρόσβαση πιο εύκολη, όμως αυτό που αφήνει έκθαμβο τον επισκέπτη είναι η μεγαλοπρέπεια του γιγάντιου αυτού πέτρινου συμπλέγματος και η ασύλληπτος, πολύ περισσότερο για τα δεδομένα της τότε εποχής, τρόπος με την οποία χτίστηκαν εκεί τα μοναστήρια.

Εκτός από τη μοναδική ομορφιά των Μετεώρων, οι επισκέπτες που φτάνουν σε αυτή την όμορφη γωνιά της Ελλάδας, έχουν την ευκαιρία να κάνουν και διάφορες άλλες δραστηριότητες (π.χ. αναρρίχηση, ποδηλασία κ.α.) και όμορφους περιπάτους σε μια υπέροχη φύση.

Το μόνο σίγουρο ότι ο επισκέπτης που φτάνει στα Μετέωρα μαγεύεται από την γαλήνη της περιοχής και ζει ανεπανάληπτες στιγμές ηρεμίας ανάμεσα σε γη και ουρανό, σαν να πετά στα σύννεφα...

Pin It