Το PlanetWare γράφει για τα Μετέωρα

Στην πεδιάδα της Θεσσαλίας, γράφει το PlanetWare, θα συναντήσεις ένα παράξενο σύνολο βράχων που προκαλούν ίλιγγο, και που μερικοί στέκουν σε ύψος 300 μ., που έχουν διαμορφωθεί σε διάφορα σχήματα απ’ τη διάβρωση.

Πάνω στους βράχους υπάρχουν μοναστήρια που το όνομά τους προέρχεται απ’ αυτήν την ιδιαιτερότητα στη θέση τους, τα μοναστήρια των Μετεώρων.

Αρχικά ήταν προσβάσιμα μόνο με ανεμόσκαλες και βαρούλκα αλλά στις μέρες μας η πρόσβαση σ’ αυτά είναι πιο απλή υπόθεση με τους σύγχρονους δρόμους που κατασκευάστηκαν και τα στέρεα σκαλοπάτια που λαξεύτηκαν.

Οι επισκέπτες όμως δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάνε ότι πρόκειται για μέρη περισυλλογής και προσευχής, γι’ αυτό και πρέπει να συμπεριφέρονται ανάλογα.

Τα μοναστήρια χτίστηκαν από το 1356 και έπειτα. Κάποτε ανθούσαν 24 μοναστήρια εδώ αλλά στις μέρες μας μόνο τα έξι λειτουργούν.

Ο καλύτερος τρόπος πάντως για να γνωρίσεις αυτόν τον μοναδικό τόπο, που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, είναι πεζοπορώντας από μοναστήρι σε μοναστήρι.

Καλά παπούτσια βαδίσματος, ένα μπουκάλι νερό και μια φωτογραφική μηχανή επιβάλλονται στην περίπτωση αυτή συνεχίζει το PlanetWare, το οποίο κάνει στη συνέχεια μία παρουσίαση του κάθε μοναστηριού που λειτουργεί.

Pin It