Το PlanetWare γράφει για την Καλαμπάκα και το Καστράκι

Σκοπός του PlanetWare είναι να βοηθάει τους επίδοξους ταξιδιώτες στον σχεδιασμό του ταξιδιού τους, δίνοντας πληροφορίες από την ίδια την υπό επίσκεψη περιοχή (ιστορικά και γεωγραφικά στοιχεία κ.λπ.) έως πληροφορίες για το πώς θα φτάσει κανείς εκεί, τις πτήσεις, τα ξενοδοχεία κ.λπ.

Καλύπτει 97 χώρες με τα πιο ενδιαφέροντα μέρη τους. Αφού η Ελλάδα είναι μέσα στο σύνολο των χωρών αυτών, δεν γινόταν να μην ήταν και τα Μετέωρα ανάμεσα στα μέρη για τα οποία δίνει πληροφορίες το PlanetWare.

Μάλιστα η πληροφόρηση των αναγνωστών του για τα Μετέωρα περιλαμβάνει και την Καλαμπάκα και το Καστράκι.
Για την Καλαμπάκα γράφει πως είναι η πιο βολική βάση για μία επίσκεψη στα Μετέωρα, χάρη στα πολυάριθμα ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα, ταβέρνες και εστιατόριά της.

Βρίσκεται στο σημείο που ο Πηνειός ποταμός φαίνεται να αναδύεται από τα βουνά της Πίνδου και απέχει 357 χλμ από την Αθήνα, με την οποία συνδέεται τόσο με λεωφορείο, όσο και με τραίνο.
Πιο αυθεντικό από την Καλαμπάκα (από την οποία απέχει 2 χλμ), συνεχίζει το PlanetWare, είναι το ανέγγιχτο χωριό Καστράκι.

Το Καστράκι βρίσκεται κάτω ακριβώς από ογκώδεις μετεωρίτικους βράχους και είναι και το ίδιο ένα αξιοθέατο: το μεγαλύτερο μέρος του είναι χτισμένο στα μέσα του 19ου αι.
Τα σπίτια του έχουν κόκκινα κεραμίδια από τερακότα και ξύλινα κασώματα. Είναι με άλλα λόγια ένα καλοδιατηρημένο χωριό, όπου η δόμηση υπόκειται σε περιορισμούς.

Εδώ ο επισκέπτης μπορεί να βρει σπίτια με ενοικιαζόμενα δωμάτια, αρκετές παραδοσιακές ταβέρνες και από εδώ ξεκινάνε και μονοπάτια πεζοπορίας για τα Μετέωρα, για όσους δεν θέλουν να επισκεφτούν τα μοναστήρια με κάποιο συμβατικό μέσο μεταφοράς…

Pin It