Το in2life γράφει για τα «εξωπραγματικά» Μετέωρα

Το In2life αυτοπαρουσιάζεται ως ένα μέσο για το Lifestyle, με προτάσεις για ταξίδια, ταινίες, βιβλία και μουσικές και ιδέες για εξόδους, γεύσεις, διασκέδαση και δώρα με I.Q.

Με άρθρο του που έχει τίτλο «Μετέωρα: Λίγο πιο κοντά στα ουράνια» εξυμνεί την περιοχή και κατατοπίζει τον αναγνώστη του για το θαύμα των Μετεώρων.

Το άρθρο αρχίζει ως εξής: «Αν κάναμε έναν διαγωνισμό για τα επτά -φυσικά- θαύματα της Ελλάδας, τα Μετέωρα θα κέρδιζαν σίγουρα μία από τις πρώτες θέσεις (αν όχι την πρώτη)».

Η εισαγωγή δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα (μάλλον την αντικατοπτρίζει), όπως δεν απέχει και η συνέχεια για την εξωπραγματική ομορφιά των Μετεώρων.

«Όταν παρακολουθούμε ταινίες φαντασίας, όπως ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, οι οποίες βασίζουν την επιτυχία τους σε ειδικά εφέ και «πειραγμένα» χρώματα, ζηλεύουμε που τοπία όπως το Σάιρ της Μέσης Γης δεν υπάρχουν πραγματικά.

Κι όμως, η αίσθηση που είχα όταν βρέθηκα στα Μετέωρα ήταν ακριβώς αυτή: Νόμιζα πως βρισκόμουν σε εικονογραφημένο μυθιστόρημα του Τόλκιν, ή σε σκηνικό της ταινίας, ή έστω σε τρισδιάστατο ταμπλό επιτραπέζιου παιχνιδιού της Κάισσας με εντυπωσιακά γραφικά. Όπως θα λέγαμε και στην καθομιλουμένη, το τοπίο αυτό «δεν υπάρχει».

Το άρθρο κάνει αναφορά στην επικρατέστερη θεωρία για τον σχηματισμό των Μετεώρων (Γερμανού γεωλόγου Φίλιπσον-τη συνδέει μάλιστα με το γεγονός ότι απολιθωμένα όστρακα έχουν βρεθεί στους Βράχους των Μετεώρων), γράφει για τους πρώτους ασκητές-μοναχούς, δεν παραλείπει να αναφέρει ότι τα μοναστήρια των Μετεώρων συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, περιγράφει ποια άλλα μέρη της πόλης αξίζει να επισκεφτεί κάποιος και κλείνει με πιο επίγειο τρόπο, σημειώνοντας ότι ένα από τα πράγματα για τα οποία φημίζεται η σύγχρονη Καλαμπάκα είναι τα τσιπουράδικά της.

Pin It