Δεύτερη καλύτερη επιλογή για περιηγήσεις σε αξιοθέατα παγκοσμίως αναδεικνύεται από τους χρήστες του TripAdvisor για το 2018, η τετραήμερη ξενάγηση σε Μετέωρα, Επίδαυρο, Μυκήνες, Ολυμπία και Δελφούς

Εκτύπωση

Η χώρα μας έχει πολλά όμορφα μέρη και πολλά αξιοθέατα, αυτό είναι αναμφισβήτητο.

Όμως η διαδρομή της που συγκίνησε περισσότερο τους χρήστες του TripAdvisor και αναδείχθηκε για το 2018 η δεύτερη καλύτερη πολυήμερη περιήγηση στον κόσμο, δεν περιλαμβάνει κάποιο νησί ή υπερτουριστικό μέρος, αλλά είναι μία τετραήμερη ξενάγηση σε Μετέωρα, Επίδαυρο, Μυκήνες, Ολυμπία και Δελφούς.

Σύμφωνα με τα Travellers’ Choice Awards, στην κατηγορία των 10 κορυφαίων πολυήμερων περιηγήσεων σε προορισμούς από όλο τον κόσμο, η ξενάγηση στους σημαντικούς αυτούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, με εκκίνηση από την Αθήνα, θεωρείται από τους ταξιδιώτες η καλύτερη εμπειρία για το 2018 μετά την τριήμερη περιήγηση στη Νήσο Σκάι (Ην. Βασίλειο) και στα Χάιλαντς της Σκωτίας με εκκίνηση από το Εδιμβούργο.

Είναι η πρώτη φορά που η TripAdvisor απονέμει βραβεία Travellers’ Choice στην κατηγορία εμπειριών, στην οποία εξετάσθηκαν 345 εμπειρίες, ξεναγήσεις και δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο, εξάγοντας από αυτές τις καλύτερες σύμφωνα με τις κριτικές των ταξιδιωτών. «Οι εμπειρίες αποτελούν συνήθως κορυφαίο στοιχείο των διακοπών και έναν εξαιρετικό τρόπο για τους τουρίστες να γνωρίσουν την τοπική κουλτούρα, ή ακόμα και να εξερευνήσουν τον τόπο τους», δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της TripAdvisor, κ. Laurel Greatrix.

Η κατάταξη των δέκα πρώτων πολυήμερων περιηγήσεων σε προορισμούς από όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των χρηστών του TripAdvisor, έχει ως εξής:

  1. Τριήμερη περιήγηση στη Νήσο Σκάι (Ην. Βασίλειο) και στα Χάιλαντς της Σκωτίας με εκκίνηση από το Εδιμβούργο.
  2. Τετραήμερη ξενάγηση σε Μετέωρα, Επίδαυρο, Μυκήνες, Ολυμπία και Δελφούς.
  3. Πενταήμερη περιήγηση στα καλύτερα αξιοθέατα της Ταϊβάν: Sun Moon Lake, Taroko Gorge, Καοσιούνγκ, Ταϊτούνγκ.
  4. Τριήμερη περιήγηση στη Ν. Ιταλία από τη Ρώμη: Πομπηία, Σορέντο και Κάπρι.
  5. Διήμερη περιήγηση σε Κοτσγουόλντς, Μπαθ και Οξφόρδη.
  6. Πενταήμερη περιήγηση σε Σεβίλλη, Κόρδοβα, Τολεδο, Ρόντα, Κοστα ντε Σολ και Γρανάδα από τη Μαδρίτη.
  7. Διήμερη περιήγηση στο Εθνικό πάρκο Γιοσέμιτι από το Σαν Φρανσίσκο.
  8. Διήμερο στην Αγία Πετρούπολη.
  9. Διήμερο σε Νορμανδία, Σαιν-Μαλό και Λε Μον-Σαιν-Μισέλ από το Παρίσι.
  10. Τριήμερο σε Εθνικά Πάρκα από το Λας Βέγκας: Γκραν Κάνυον, Zion και Μπράις Κάνυον.

01_TA.jpg 02_ΤΑ.jpg 03_ΤΑ.jpg

04_ΤΑ.jpg