Άρθρο της ιστοσελίδας Briefing News με τίτλο «Το επιβλητικό χωριό Καστράκι στον Νομό Τρικάλων» μας μεταφέρει λίγη από την αύρα των Μετεώρων, που είναι διάχυτη στο χωριό αυτό

Η ιστοσελίδα Briefing News σε άρθρο της με τίτλο «Το επιβλητικό χωριό Καστράκι στον Νομό Τρικάλων» περιγράφει συνοπτικά το Καστράκι και με τις φωτογραφίες του μεταφέρει λίγη από την αύρα των Μετεώρων που το περιβάλλει.

Γράφει:

«Το χωριό Καστράκι στον νομό Τρικάλων βρίσκεται ανάμεσα στην Καλαμπάκα και τα Μετέωρα. Το όνομα του το πήρε από το κάστρο, του οποίου μπορείς να συναντήσεις μόνο κάποια κομμάτια, κάποια ερείπια.

Η δημιουργία του τοποθετείται στην εποχή της Τουρκοκρατίας, όταν συνενώθηκαν μικροί οικισμοί Ηπειρωτών που αναζητούσαν καταφύγιο για να προστατευτούν από τον Αλή Πασά.

Το Καστράκι είναι πολύ ανεπτυγμένο τουριστικά ενώ έχει αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Το διατηρητέο παλαιό χωριό με τα στενά του δρομάκια και τα σπίτια χτισμένα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική συνθέτει μια πολύ όμορφη εικόνα, εφάμιλλη των βράχων που το περιβάλλουν, προκαλώντας δέος.

Πολλά έθιμα του χωριού διατηρούνται έως και σήμερα, όπως η αναρρίχηση με σκοινί στο εκκλησάκι του Αϊ Γιώργη του Μαντηλά».

Pin It