Η ιστοσελίδα LOVELOVEGREECE δίνει οκτώ λόγους-απαντήσεις στο ερώτημα «Γιατί πρέπει να επισκεφτείς την Καλαμπάκα όσο πιο σύντομα μπορείς;»

Γιατί πρέπει να επισκεφτείς την Καλαμπάκα όσο πιο σύντομα μπορείς; αναρωτιέται η ιστοσελίδα LOVELOVEGREECE.

Την απάντηση δίνει η ίδια:

«Ακούμε και ξανακούμε «Καλαμπάκα νούμερο 1 προορισμός». Και είμαι σίγουρη πως και εσύ όταν ακούς Καλαμπάκα το μόνο που έρχεται στο μυαλό σου είναι τα Μετέωρα. Όλοι παγκοσμίως «τρέχουν» στην Καλαμπάκα για να επισκεφτούν και να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο, την μεγαλύτερη μοναστική πολιτεία στην Ελλάδα (μετά το Άγιο Όρος). Και καλώς πράττουν γιατί -κακά τα ψέματα- όλοι πρέπει να επισκεφτούμε τα Μετέωρα έστω και μία φορά στη ζωή μας. Τώρα, όμως, ήρθε η ώρα να μάθεις και για ποιους άλλους λόγους πρέπει -σήμερα κιόλας- να αρχίζεις να ετοιμάζεις το ταξίδι σου για την Καλαμπάκα.

  1. Η Καλαμπάκα είναι αγαπημένος και ο πιο ασφαλήςπροορισμός των αναρριχητών. Οι βράχοι των Μετεώρων παρουσιάζουν αρκετά ενδιαφέρουσες αναρριχητικές διαδρομές για έμπειρους -και μη. Πάρε τον κατάλληλο εξοπλισμό και δοκίμασε και συ αυτή την μοναδική εμπειρία. Προσοχήόμως! Απαράβατος όρος του αναρριχητικού συλλόγου είναι ότι απαγορεύεται η αναρρίχηση σε βράχους πάνω στους οποίους είναι χτισμένα μοναστήρια.
  2. Η ίδια πόλη της Καλαμπάκας είναι ιδιαίτερα όμορφη με αξιοπρόσεκτα μαγαζιά και φιλόξενους ανθρώπους. Με το που πατήσεις το πόδι σου θα συνειδητοποιήσεις πως είναι χτισμένη στους πρόποδες υπέρογκων βράχων και το μόνο που θέλεις είναι ένα μπαλκονάκι με θέακαι ελληνικό καφέ.
  3. Ο οικισμός Καστράκιείναι από τα αγαπημένα μου μέρη στη Θεσσαλία. Ένα γραφικότατο χωριό που αγγίζει λίγο περισσότερο τη μαγεία των Μετεώρων με πλακόστρωτα δρομάκια, περιποιημένους παραδοσιακούς ξενώνες και πολύ καθαρό αέρα. Δεν έχεις παρά να περιπλανηθείς σ’ αυτό το χωριό, να νιώσεις τη φύση μέσα σου και να γνωρίσεις τους κατοίκους του οι οποίοι είμαι σίγουρη πως θα σου πουν ιστορίεςπου θα σε συναρπάσουν, όπως ότι στην περίοδο της κατοχής οι Καλαμπακιώτες έπαιρναν από τις μονές ιερά κειμήλια (γνωστά ως «οι θησαυροί της Καλαμπάκας») και τα έκρυβαν στα σπίτια τους αλλά και στις σπηλιές των Μετεώρων για να μην βρεθούν στα χέρια των Γερμανών.
  4. Σ’ αυτό το ιδιαίτερο μέρος θα βρεις και αξιόλογα μουσείαπου αξίζουν το χρόνο σου. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριώνστο οποίο θα μάθεις για τα σπάνια είδη θηλαστικών και πτηνών της χώρας και της Ευρώπης, αλλά και για όλα τα είδη μανιταριών που ευδοκιμούν στην Ελλάδα. Στο μουσείο πραγματοποιούνται συχνά εικαστικές εκθέσεις και εκδηλώσεις. Μην ξεχάσεις να επισκεφτείς το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας στο οποίο εκτίθενται συλλογές του Παύλου Μπαλογιάννη σχετικές με την ελληνική εκπαίδευση και την παιδεία γενικότερα. Ας βάλουμε και λίγο ποιότητα στις εκδρομές μας!
  5. Αξίζει να θαυμάσεις τον ΙερόΝαόΚοιμήσεως της Θεοτόκου που βρίσκεται στην παλιά πόλη και ανηγέρθη μεταξύ 10ου και 11ου αιώνα. Εκεί θα βρεις τοιχογραφίες από τον 16ο αιώνα καθώς και τον μοναδικό στην Ελλάδα μαρμάρινο Άμβωνα στη μέση.
  6. Καθώς βρίσκεσαι στην Καλαμπάκα εξερεύνησε τα βλαχόφωναχωριά, τα χωριά του Ασπροποτάμου(Κρανιά, Καστανιά, Καλλιρόη) αλλά και τα υπόλοιπα χωριά του Δήμου (Διάβα, Βλαχάβα, Βυτουμάς). Διάλεξε ένα από αυτά κάνε τις βόλτες σου και ζήσε μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και αναζωογόνησης.
    lovelovetip: Στο δρόμο σου θα συναντήσεις πολλά πανέμορφα και περιποιημένα υπαίθρια φρουτομάγαζα. Σταμάτησε σ’ ένα από αυτά και άσε τα μάτια σου να γεμίσουν από χρώματα.
  7. Στην Καλαμπάκα θα γευτείς κάποια από τα πιο νόστιμα κρέατατης χώρας. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις κοντοσούβλι σε μία από τις παραδοσιακές ταβέρνες μαζί μ’ ένα ποτηράκι ντόπιο τσίπουρο.
  8. Φυσικά τα Μετέωραθα σε συναρπάσουν. Προσπάθησε να επισκεφτείς όλα τα εν λειτουργία μοναστήρια και η ψυχή σου θα γαληνέψει. Να είσαι σίγουρος πως είναι ό,τι χρειάζεσαι.

Η Καλαμπάκα είναι μία «πόλη θαύμα» σε απόσταση 15 λεπτών από την πόλη των Τρικάλων. Οι ντόπιοι, εξαιρετικά φιλόξενοι, τραγουδούν «Είμαι απ’ την Καλαμπάκα» και είναι περήφανοι γι’ αυτό. Διοργάνωσε μία εκδρομή που να συμπεριλαμβάνει όλα τα παραπάνω και δεν θα το μετανιώσεις».

Pin It