Φωτογραφικός οδηγός των Μετεώρων, από την ιστοσελίδα Travel Anubhav

Η ιστοσελίδα Travel Anubhav καταπιάνεται σε άρθρο της με ένα πολύ καλό θέμα: το μέρος στα Μετέωρα έχει φωτογένεια και δίνει πολύ όμορφες φωτογραφίες. Ποια είναι όμως τα καλύτερα σημεία για φωτογράφιση;

Γράφει:

«Τα Μετέωρα δεν είναι ένα πολύ μεγάλο μέρος και όλα τα μοναστήρια και τα καλύτερα σημεία για φωτογράφιση είναι πολύ κοντά το ένα στο άλλο.

Στην πραγματικότητα είναι μια κυκλική διαδρομή που αρχίζει και τελειώνει στην πόλη της Καλαμπάκας (πλησιέστερη στην πόλη των Μετεώρων).

Σημείο φωτογράφισης 1ο:

Το σημείο αυτό είναι κοντά στo μοναστήρι της Αγίας Τριάδας και είναι το πρώτο σημείο για μια καλή θέα των Μετεώρων.

Σημείο φωτογράφισης 2ο:

Το σημείο αυτό είναι υπέροχο εάν έχετε έναν καλό φακό ζουμ καθώς σας δίνει μια μακρινή αλλά πολύ όμορφη θέα της Ι.Μ. Ρουσάνου και της Ι.Μ. Αγίου Νικολάου Αναπαυσά.

Σημείο φωτογράφισης 3ο:

Αυτό είναι το καλύτερο σημείο από όλα τα οποία μας έδωσαν τον μέγιστο αριθμό εκπληκτικών φωτογραφιών σε όλο το ταξίδι μας στα Μετέωρα.

Περάσαμε δυο βράδια σε αυτό το σημείο, όπου το πρώτο ήταν απολύτως αφιερωμένο στη φωτογράφιση και το δεύτερο βράδυ καθίσαμε στον αγαπημένο μας Βράχο-μανιτάρι (έτσι τον ονομάσαμε) και απολαύσαμε την εκπληκτική θέα των Μετέωρων.

Σημείο φωτογράφισης 4ο:

Αυτό δεν είναι ένα συγκεκριμένο σημείο φωτογράφισης, αλλά μπορεί να το εντοπίσει κάποιος επιστρέφοντας στην πόλη της Καλαμπάκας από την επίσκεψη στις Ι.Μ. Μεγάλου Μετεώρου και Βαρλαάμ. Βρίσκεστε σ’ αυτό το σημείο όταν καταφέρετε να έχετε στο ίδιο κάδρο και τα δύο μοναστήρια.

Σημείο φωτογράφισης 5ο:

Αυτό είναι το τελευταίο μας σημείο στην πορεία αυτού του κύκλου γύρω από τα Μετέωρα.

Από εδώ μπορείτε να φωτογραφήσετε στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου Αναπαυσά, με τεράστιες πέτρινες κολώνες στο ίδιο κάδρο».

Pin It