Δικτύωση με 4ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας

 

 

Στα πλαίσια της δικτύωσης με φορείς της τοπικής κοινωνίας, καθώς και για την διοργάνωση και πραγματοποίηση ενημερωτικής ομιλίας από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με θέμα «Ασφάλεια στη χρήση του Διαδικτύου» στους μαθητές και μαθήτριες του Δ΄ και Ε΄ Δημοτικών Σχολείων Καλαμπάκας, το Κέντρο Κοινότητας ήρθε σε επαφή με τους Διευθυντές των δύο Δημοτικών Σχολείων κ.Τσιούμα Ιωάννη και κ. Αυγέρη Νικόλαο.

Μια τέτοια παρέμβαση στο σχολικό περιβάλλον έχει στόχο την ενημέρωση των μαθητών για τα δικαιώματά τους και την εκπαίδευση τους πάνω σε κοινωνικές δεξιότητες, ώστε να ανταπεξέλθουν σε πιθανούς κινδύνους που ελλοχεύουν στη χρήση  του διαδικτύου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε και από τις δυο πλευρές η σπουδαιότητα της υποστήριξης από ειδικό επιστημονικό προσωπικό σε εξειδικευμένα θέματα που αφορούν άμεσα την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς, όπως τη Βία κατά των Παιδιών, τον Ενδοσχολικό Εκφοβισμό (bullying), την  Εξαφάνιση, τη Χρήση διαδικτύου και  τη Χρήση ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Συζητήθηκε το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας και η δυνατότητα ανάληψης μεικτών πρωτοβουλιών δράσεων για τέτοιου είδους σημαντικά θέματα, αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο του σχολείου στην Πρόληψη.

Επίσης, έγινε ενημέρωση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου Κοινότητας και μοιράστηκε ενημερωτικό φυλλάδιο στους εκπαιδευτικούς των Σχολείων. 

Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μετεώρων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

 Για πληροφορίες αναφορικά με τη λειτουργία και τις δράσεις της υπηρεσίας στη διεύθυνση Ηπείρου & Πυθαγόρα (Ισόγειος χώρος). Τηλ.2432078661, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ώρες λειτουργίας: καθημερινά 7:00π.μ. – 15:00μ.μ.

 

Pin It