Σωτήριος Β. Παπαχρήστος

 

proedros sotiris papahristos

 

Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1978 στην Καλαμπάκα. Ολοκληρώνοντας τη φοίτησή του στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση μετέβην στη Ξάνθη προκειμένου να ακολουθήσει ακαδημαϊκές σπουδές στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Λαμβάνοντας το πτυχίο του Πολιτικού Μηχανικού και αφού υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία, επέστρεψε στη γενέτειρά του Καλαμπάκα, όπου και δραστηριοποιείται επαγγελματικά από το 2005, διατηρώντας τεχνικό γραφείο (Γκέκα 1).

Κατά το παρελθόν έχει απασχοληθεί ως Επιβλέπων Μηχανικός σε κατασκευαστική εταιρεία και ως Ειδικός συνεργάτης - Πολιτικός Μηχανικός του πρώην Δήμου Μαλακασίου.

Από πολύ νωρίς θέλησε να ασχοληθεί με τα κοινά επιχειρώντας να συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών του και στην ανάπτυξη του τόπου καταγωγής του. Οι συνδημότες του δήλωσαν εμπράκτως την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του στις δημοτικές εκλογές του 2010, καθώς με την καθοριστική ψήφο τους εξελέγην Δημοτικός Σύμβουλος.

Την περίοδο 01/01/2013 - 21/08/2014, άσκησε τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Έργων - Υποδομών - Πολιτικής Προστασίας & Αμαξοστασίου που του ανέθεσε τότε ο Δήμαρχος, Δημήτρης Σακελλαρίου. Από αυτή τη θέση ευθύνης ανέλαβε την ολοκλήρωση της εκτέλεσης δεκάδων έργων αρμοδιότητάς του βελτιώνοντας τις υποδομές ανταποκρινόμενος στα αντίστοιχα αιτήματα των συνδημοτών του κυρίως στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2015 επανεξελέγην Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό του Δημήτρη Σακελλαρίου και από τον Οκτώβριο του 2018 εξελέγην Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μετεώρων.

Κατά την πορεία του στον πολιτικό χώρο διετέλεσε Γραμματέας Τ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Καλαμπάκας (2008 - 2013) και Γραμματέας Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Τρικάλων (2013 - Νοέμβριος 2014).

 

Pin It