Θεατρική Παράσταση - «Τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού»

O TYXAIOS THANATOS ENOS ANARXIKOY 2

Το Θεατρικό Εργαστήρι «Επί Σταγών» στα πλαίσια του «Μετέωρα Τέχνης 2017», με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση

« Ο τυχαίος θάνατος ενός  αναρχικού»

Μια εκπληκτική κωμωδία του μεγάλου Ιταλού Νομπελίστα συγγραφέα-ηθοποιού Ντάριο Φο, μια ανελέητη σάτιρα κατά της εξουσίας με το γνωστό τρελό χιούμορ του Φο, που δεν αφήνει τίποτα όρθιο!

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού, βασίζεται στα αληθινά περιστατικά γύρω από το μυστηριώδη θάνατο του Giuseppe Pinelli, ενός ιταλού αναρχικού, που κατηγορήθηκε για την τοποθέτηση βόμβας στην αγροτική τράπεζα. Ο θάνατος του Pinelli προκλήθηκε, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, έπειτα από πτώση από το παράθυρο του αστυνομικού τμήματος. Πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη υπόθεση που ταλάνισε την ιταλική κοινή γνώμη.

Ένας τρελός για δέσιμο, ειδικός στις μεταμφιέσεις, διεισδύει στα γραφεία της κεντρικής Ασφάλειας, μεταμφιεσμένος σε ανώτατο ανακριτή του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για να διαλευκάνει την υπόθεση της «αυτοκτονίας» ενός αναρχικού που έπεσε από τον 4ο όροφο της Ασφάλειας κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Κι από δω αρχίζει το.. γέλιο! Τρομοκρατημένοι οι αστυνομικοί γίνονται έρμαια στην εξυπνάδα και στη φαντασία του τρελού, πέφτουν σε όλες τις παγίδες που τους στήνει και με  τις  αντιφάσεις και τα ψέματα που πάνε σύννεφο από άγριοι και βλοσυροί, μεταμορφώνονται σιγά-σιγά σε κάτι αξιοθρήνητα ανθρωπάκια, που δέρνονται μεταξύ τους, είναι έτοιμοι να πηδήξουν κι αυτοί απ’ το παράθυρο, τραγουδάνε, εκλιπαρούν τον τρελό για έλεος και… η κατηφόρα δεν έχει τέλος! Μέσα σε δύο ώρες η κεντρική Ασφάλεια γίνεται μπάχαλο!

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού!  Κανείς δεν είναι έτοιμος γι αυτό που τον περιμένει…

Παίζουν με τη σειρά που εμφανίζονται:

Νεκτάριος Καρανίκας – Επιθεωρητής Μπερτότζο

Κώστας  Δριτσέλης – Τρελός

Νώντας  Μουλάς –  Αστυφύλακας

Σπύρος – Σιούτας – Επιθεωρητής Πιζάνι

Νίκος  Καραγιώργος  – Διοικητής

Εύα  Τζανοπούλου – Δημοσιογράφος

Βασιλική  Γαβρά – Δημοσιογράφος

Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Νικόπουλος

Σκηνικά: Φώτης Τζίκας, Δημήτρης Μανώλης, Δημήτρης Μέκρας, Σπύρος Σιούτας

Καλλιτεχνικές κατασκευές:  Σοφία Δρούγκα, Όλγα Κουτσαλιάρη

Κουστούμια:  Βούλα Νικολογιάννη

Κομμώσεις: Ελένη Καρούτα

Ηχοληψία – Φωτισμός: Γιώργος Αδάμος

Παρασκευή 15 και Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 21:00

ΥΠΑΙΘΡΙΟ  ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΘΕΑΤΡΟ  ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

Υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Pin It