Εβδομαδιαίο Δελτίο Κίνησης Σεβασμιωτάτου

Ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ

Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 θα μεταβεί στην Καρδίτσα στον Ι. Ναό Αγ. Κων/νου & Ελένης όπου θα παρευρεθεί στη Χειροτονία του Διακόνου π. Βασιλείου Κεραμιτζή εις Πρεσβύτερον. Το απόγευμα και ώρα 6:00 μ.μ. θα παρακολουθήσει την Εκδήλωση που έχει προγραμματισθεί από τους Κύκλους Μελέτης Αγίας Γραφής της Ι. Μητροπόλεώς μας στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Μητρόπολης (Βαρλαάμειος Εστία).

Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016 το απόγευμα θα χοροστατήσει κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό του Αγ. Χαραλάμπους στην Ι. Μονή Αγ. Στεφάνου Μετεώρων.

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016 θα λειτουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγ. Χαραλάμπους  Ξηροκάμπου. 

ΤΟ  ΚΗΡΥΓΜΑ  ΜΑΣ

  • Ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Νήφων Καψάλης την Κυριακή το πρωΐ θα λειτουργήσει στην Ι. Μονή Μεγ. Μετεώρου, τη Δευτέρα βράδυ (Αγρυπνία) στον Ι. Ναό Αγ. Αθανασίου Θεόπετρας και την Τετάρτη το πρωΐ στην Ι. Μονή Αγ. Στεφάνου.
  • Ο Καθηγούμενος Αρχιμ. Δομέτιος Ντελλής την Κυριακή θα λειτουργήσει στην Ι. Μονή Αγ. Τριάδος. Την Τρίτη το απόγευμα θα ομιλήσει κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό στην Ι. Μονή Αγ. Στεφάνου και την Τετάρτη το πρωΐ στον Ι. Ναό Αγ. Χαραλάμπους  Ξηροκάμπου.
  • Ο Αρχιμ. Μακάριος Ιακωβάκης την Κυριακή θα λειτουργήσει και ομιλήσει  στην Ι. Μονή Σιαμάδων.  
  • Ο Αρχιμ. Δωρόθεος Τζεβελέκας την Κυριακή θα λειτουργήσει  στον Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου  Αύρας.
  • Ο Αρχιμ. Βενέδικτος Ζαχαράκης την Κυριακή θα λειτουργήσει  στην  Ι.  Μονή  Βαρλαάμ.

ΙΕΡΕΣ   ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ

Γίνεται γνωστό στο φιλόχριστον πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας πως στις 4 Ενορίες της πόλεώς μας θα γίνεται καθημερινά (εκτός Τετάρτης) η Ακολουθία της Ι. Παρακλήσεως ως εξής:

  • Κάθε Δευτέρα  και ώρα  5:00 μ.μ. θα τελείται στον Ι. Ναό Κοιμ. Θεοτόκου η Ι. Παράκλησις της Παναγία μας.
  • Κάθε Τρίτη  και ώρα  5:00 μ.μ. θα τελείται στον Ι. Μητροπ. Ναό Αγ. Βησσαρίωνος  η Ι. Παράκλησις του Αγίου Βησσαρίωνος.
  • Κάθε Πέμπτη  και ώρα  5:00 μ.μ. θα τελείται στον Ι. Ναό Οσίων Μετεωριτών  Πατέρων  η Ι. Παράκλησις των Οσίων Μετ. Πατέρων.
  • Κάθε Παρασκευή και ώρα 5:00 μ.μ. θα τελείται στον Ι. Ναό Αγ. Κων/νου & Ελένης  η Ι. Παράκλησις του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού.

ΙΕΡΑ   ΑΓΡΥΠΝΙΑ

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016 το βράδυ θα  τελέσει  την  Ιερά  Αγρυπνία στο Παρεκκλήσιο του Τιμ. Προδρόμου Καλαμπάκας ο Αρχιμ. Πολύκαρπος Βενέτης, Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αγ. Νικολάου Αναπαυσά.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  ΘΕΙΑ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Αθανασίου Καλαμπάκας τελείται ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ Θεία Λειτουργία από ώρα 7:30 π.μ. έως 9:00 π.μ. ΕΚΤΟΣ  ΚΥΡΙΑΚΗΣ. Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου ΔΕΝ θα γίνει Θ. Λειτουργία στο ι. Παρεκκλήσιο λόγω της εορτής του Αγ. Χαραλάμπους.

Pin It