Διεξαγωγή σεμιναρίου Πρώτων Βοηθειών από το Κ.Κ. Δήμου Μετεώρων σε συνεργασία με τον Ε.Ε.Σ. Τρικάλων

Εκτύπωση

 

1

logo pano

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Κέντρου Κοινότητας, στις 29/10 διάρκειας τεσσάρων ημερών, Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από την Νοσηλεύτρια του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τρικάλων, κ. Γιοβανοπούλου  Ελένη.

Το Σεμινάριο διοργανώθηκε από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μετεώρων στα πλαίσια της  αναγκαιότητας της γνώσης Πρώτων Βοηθειών στη ζωή μας, εκεί όπου η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση γνώσεων Πρώτων Βοηθειών, μπορεί να αποτρέψει μια αναπηρία, ή να σώσει κάποια ζωή.

Κατά την εκπαίδευση  πραγματοποιήθηκε βιωματική αναπαράσταση συνθηκών έκτακτης ανάγκης, όπως για παράδειγμα λιποθυμικού επεισοδίου, εγκαυμάτων, αιμορραγίας. Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν στις αναγκαίες πρώτες βοήθειες και θα λάβουν με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Πρώτων Βοηθειών (Εuropean First Aid Certificate, EFAC) διάρκειας τριών ετών, καθώς επίσης και το Βιβλίο Πρώτων Βοηθειών.

Η Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση-ΚΑΡΠΑ αναγνωρίζεται σήμερα ως βασική και πολύτιμη δεξιότητα ζωής και μας ενδιαφέρει να δημιουργηθεί στον Δήμο Μετεώρων ένα δίκτυο εκπαιδευμένων εθελοντών στην ΚΑΡΠΑ. Γι’ αυτόν τον λόγο υπήρξε αμοιβαία δέσμευση για τη συνέχιση τέτοιου είδους σεμιναρίων και μελλοντικά.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μετεώρων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020», συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και είναι μια δομή η οποία καλείται να παρέχει ολιστική υποστήριξη στους κατοίκους του Δήμου, μέσα από την παροχή υπηρεσιών με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων, καθώς και την προώθηση στην απασχόληση.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη λειτουργία και τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας στην Διεύθυνση: Ηπείρου και Πυθαγόρα (ισόγειος χώρος 4ου Νηπιαγωγείου Καλαμπάκας) τηλέφωνο επικοινωνίας 24320 78661, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ώρες λειτουργίας: καθημερινά 7:00- 15:00

logo kato

1.jpg 6.jpg