Ένταξη του έργου με τίτλο «Αποχέτευση ομβρίων επέκτασης πόλης Καλαμπάκας Δήμου Μετεώρων» στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι»

Εκτύπωση

NEOSXEDIO(1).JPG NEOSXEDIO(2).JPG

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών η ένταξη της πράξης με τίτλο «Αποχέτευση όμβριων επέκτασης πόλης Καλαμπάκας Δήμου Μετεώρων» στον Άξονα Προτεραιότητας «Υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας και αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές», της Πρόσκλησης IV του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», κατόπιν σχετικής αίτησης που υπέβαλε ο Δήμος Μετεώρων στις 20/02/2019.

Το έργο αφορά τις περιοχές των πολεοδομικών επεκτάσεων, βορειοανατολικά και νότια της πόλης της Καλαμπάκας του Δήμου Μετεώρων και περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων (έργα συλλογής, μεταφοράς και διάθεσης ομβρίων υδάτων στους διαθέσιμους αποδέκτες).

Πρόκειται για ένα έργο που θα αναβαθμίσει το σύνολο της περιοχής,  θα δώσει τέλος στα χρόνια προβλήματα που δημιουργούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στους κατοίκους και τους διερχόμενους της περιοχής από τα τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα και τα υψηλά επίπεδα σκόνης, και θα βελτιώσει την ασφάλεια των δρόμων της περιοχής.

Το ποσό της χρηματοδότησης ανέρχεται στο ποσό των 2.500.000,00 ευρώ, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 3.757.200,00 ευρώ.

Κύριος του έργου είναι η Δ.Ε.Υ.Α. Μετεώρων και φορέας υλοποίησης ο Δήμος Μετεώρων.

ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ