Χαιρετισμός Δημάρχου κατά την ανάληψη καθηκόντων

Εκτύπωση

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες. Με την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Δήμαρχος του Δήμου Καλαμπάκας, καλώ ως συμπαραστάτες όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους. Όλοι μαζί θα οραματιστούμε και θα πραγματοποιήσουμε. Για ένα Δήμο πρότυπο αντάξιο της ιστορίας που διαδραμάτισε αλλά και με πορεία που να ατενίζει το μέλλον.

Ο Δήμος με όλες του τις δυνάμεις σε συνεργασία με τους επιστημονικούς φορείς, τους φορείς της πόλης και κυρίως τους απλούς ανθρώπους στα χωριά και την πόλη, που ξέρουν από φτώχεια αλλά και από αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη, θα χτίσει ένα δίχτυ προστασίας και φροντίδας, σε όσους συμπολίτες μας υποφέρουν. 

Μαζί με τα κοινοτικά συμβούλια και τις συνελεύσεις των πολιτών, θα ιεραρχήσουμε τα προβλήματα αξιοποιώντας το έμψυχο δυναμικό του Δήμου και τα μέσα που διαθέτει, και θα δώσουμε στους δημότες, τις καθαρές και πράσινες γειτονιές που τους αξίζουν.

Θα προωθήσουμε σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης του Δήμου, λαμβάνοντας υπόψη μας, τον τουρισμό, την παιδεία, το περιβάλλον, την κοινωνική συνοχή του και θα προωθήσουμε λύσεις προς όφελος των δημοτών.

Ενδιαφερόμαστε για μια ουσιαστική και αμφίδρομη πληροφόρηση προς και από τους πολίτες. Για μια αναδιάρθρωση δομών και διαδικασιών με χρήση νέων τεχνολογιών και ελαχιστοποίηση της γραφειοκρατίας για την απλοποίηση και αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών. Διαφάνεια, ισονομία, σωστή οικονομική διαχείριση, συστηματική αποδόμηση των πελατειακών σχέσεων αλλά και επίλυση των καθημερινών προβλημάτων όλων των δημοτικών διαμερισμάτων.

Στη μάχη που έχουμε μπροστά μας ο καθένας μας, με όποιον τρόπο θέλει και μπορεί, είναι χρήσιμος και απαραίτητος για να αλλάξουμε την πορεία του τόπου μας και του δώσουμε τη θέση και την ταυτότητα που του αρμόζει.

Πολίτες του Δήμου που δε φοβάστε να ονειρευτείτε, ας πλεύσουμε μαζί, για να ξανακάνουμε τις γειτονιές, γειτονιές αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Για να μετατρέψουμε τον Δήμο μας σε σύμμαχο, συμπαραστάτη όλων των δημοτών.

Χρήστος Σινάνης

Δήμαρχος Καλαμπάκας